Gnojna angina nalezljiva

Gnojna angina je nalezljiva okužba, ki se najpogosteje širi ob tesnem stiku z okuženo osebo.

Gnojna angina je bolezen, ki je najbolj pogosta med sezono gripe. Nima sicer nič opraviti z gripo, vendar v hladnih mesecih je lažje dobiti tudi gnojno angino. Več časa preživimo v zaprtih prostorih, zato imajo tudi virusi in bakterije več časa, da pridejo med ljudmi. Ker je gnojna angina nalezljiva, se seveda zgodi, da se v zimskih mesecih nalezemo.



Več možnosti za nalezljivost gnojne angine je, če kaj od naštetega velja za vas:
- jeste nezdarvo hrano, z malo svežega sadja in zelenjave. Zdrav imunski sistem je najboljši način za bol proti bolezni.
- spite manj kot šest ur na dan. Tudi spanje je pomembno za izboljšanje imunskega sistema.
- izogibajte se ljudi, ki kašljajo ali se jim konstantno cedi iz nosa. Izločki, ki prihajajo iz nosi in žrela okužene osebe širijo gnojno angino.
- odpirate veliko javnih vrat in uporabljate nakupovalne vozičke. Kljuke na vratih so polne bakterij in ljudje z gnojno angino so tudi na javnih mestih. Vedno si očistite roke s dezinfekcijskim sredstvom.
- neredno si umivate roke. Bakterije in virusi, ki jih pridobite z dotikanjem imajo veliko večje možnosti za to, da vas nalezejo gnojne angine, če približujete umazane roke ustom.
- veliko se dotikate nosa in oči. Najlažji in najhitrejši način, da se nalezete gnojne angine je tako, da si prenesete viruse ali bakterije v oči ali nos.